Branża HoReCa (czyli hotelarstwo, restauracje i catering) to sektor, w którym urządzenia do dystrybucji wody mogą być szczególnie przydatne. Poniżej przedstawiamy kilka powodów, dla których dystrybutory do wody są ważne w gastronomii i hotelarstwie.
Jakie są powody wykorzystywania dystrybutorów do wody w gastronomii i hotelarstwie?
Po pierwsze, dystrybutory umożliwiają gościom i pracownikom łatwy dostęp do czystej wody pitnej. W hotelach, restauracjach i innych miejscach obsługi gości dystrybutory wody są szczególnie przydatne, ponieważ pozwalają na szybkie napełnienie szklanek czy butelek z wodą, co jest szczególnie ważne w przypadku osób, które dużo podróżują i są bardziej narażone na odwodnienie.
Dystrybutory do wody to także oszczędność czasu i pieniędzy. W przypadku hoteli czy restauracji kupowanie butelek z wodą może być kosztowne i czasochłonne, nie wspominając o zajmowanej przestrzeni magazynowej. Natomiast wykorzystanie dystrybutorów pozwala na uzyskanie czystej wody bez konieczności kupowania butelek i przygotowywania ich do sprzedaży.
Warto wspomnieć także o kwestiach wizerunkowych hoteli i restauracji. Goście cenią sobie miejsca, w których mogą łatwo uzyskać dostęp do czystej wody pitnej, dlatego też obecność dystrybutorów wody może być postrzegana jako dodatkowy atut i przyczynić się do kształtowania pozytywnego image’u danego miejsca.
Gdzie kupić dystrybutory dla branży HoReCa?
Jeśli szukasz dla swojej restauracji czy hotelu najlepszej jakości dystrybutorów do wody – koniecznie sprawdź ofertę na stronie Culligan. Z pewnością nie tylko zyskasz dodatkowy element wpływający na zadowolenie Twoich klientów, ale też oszczędzisz koszty zaopatrzenia w wodę butelkowaną i przestrzeń, która przeznaczona byłaby na jej magazynowanie.